Gamla och sjuka drabbas av besparingar

0
326
Kommunfullmäktige i Värnamo
Kommunfullmäktige i Värnamo

Omsorgsnämnden ska spara över 8 miljoner kronor för att få budgeten i balans. Det är underskottet från förra året som måste sparas in i år.

Det är en fullkomligt vansinnig politik enligt min uppfattning. Personalen jobbar sig sjuk för att klara av alla uppgifter.

Det finns inte utrymme för att anställa fler och det finns inga att få tag på med den personalpolitik som förs. Lönerna är för dåliga och arbetsförhållandena pressande. Det går inte.

Förutom att kvarvarande personal blir utbränd så hamnar de som är föremål för omsorgsnämndens service i ett ännu sämre läge. Gamla och sjuka och personer med funktionsnedsättning får inte den omsorg de enligt lagen har rätt till.

Enligt min uppfattning finns det bara en väg: Omsorgsnämnden måste få mer pengar för att klara verksamheten.

Vi lever i en kapitalistisk ekonomi med fri marknadsekonomi, alltså precis så som de borgerliga partier som har makten i Värnamo kommun vill ha det. Tillgång och efterfrågan styr.

Vill centerpartisten Hans-Göran Johansson, kommunstyrelsens ordförande, och hans kamrater på den borgerliga sidan, kunna anställa folk då måste de höja lönerna och skapa bra arbetsförhållanden.

Svante Olson, Vänsterpartiet, Värnamo