tisdag, februari 13, 2024
Hem Press

Press

Vår närvaro i media

João Figueiredo, Omsorgsnämnd ledamot pratar av sig om privatiseringen av Personlig assistens

Webbtidningen värnamo.nu publicerar en debattartikel som João Figueiredo (styrelseledamot och Omsorgsnämnd ledamot) skriver. I den artikeln berättar han om konsekvenserna av den nu bestämda privatisering av Personlig Assistansen i Värnamo.

Vår Omsorgsnämnd ledamot João Figueiredo om M och KD

Webbtidningen värnamo.nu publicerar en debattartikel som João Figueiredo (styrelseledamot och Omsorgsnämnd ledamot) skriver. I den artikeln jämför han M/KD i Värnamo och Jönköping och påminner hur många kommunala tjänster dessa partier vill lägga ner utan att bry sig om konsekvenserna.

Vår styrelseledamot João Figueiredo påminner alla om Alliansens nedskärningar

Webbtidningen värnamo.nu publicerar en debattartikel som João Figueiredo (styrelseledamot och Omsorgsnämnd ledamot) skriver. I den artikeln påminner han om att Värnamo kommun skär ner kraftigt på landsbygd, skolor och äldreomsorg och kallar det för "effektiviseringar".

V gör ett utspel om byggpolitik i Värnamo kommun

Vänsterpartiet Värnamo har gjort en liten aktion i Apladalen som handlar om byggnation på åkermark.

V om coronakrisen

Webbtidningen värnamo.nu publicerar en gemensam debattartikel från Vänsterpartiet Gislaved, Gnosjö, Vaggeryd, Värnamo och Bengt-Ove Eriksson (ledamot i regionfullmäktige och förste ersättare på nämnd för folkhälsa och sjukvård) om hur krisen hade kunnat undvikas med en annan slags politik från de politikerna som har styrt kommunerna och regionen i decennier.

Kollektivtrafik tiderna i Värnamo kommun måste bli bättre!

Webbtidningen värnamo.nu publicerar vår debattartikel om kollektivtrafiken som inte är anpassad för arbetspendling. Debattartikelförfattarna är Jonas Wretblad och João Figueiredo.

Nu är det slutrökt på badstränderna

Tidningen Värnamo Nyheter rapporterar om hur Vänsterpartiet röstade i kommunfullmäktige för ett rökförbud på kommunala badplatser.

Rökförbud på badstränder kan införas – två nej kan bli ja i fullmäktige

Tidningen Värnamo Nyheter pratar om kommande omröstning i KF om rökförbud på kommunala badplatser. I inslaget lyfter tidningen upp Vänsterpartiets nyckelroll i frågan, med en intervju med João Figueiredo, styrelseledamot och medieansvarige.

Politiker besökte Linneberg

Webbtidningen värnamo.nu rapporterar om vår Omsorgsnämndledamot (João Figueiredo) besök hos Linneberg äldreboende.

Uppmärksammade minnesdag vid Rutan

Webbtidningen värnamo.nu rapporterar om Värnamo Vänsterpartiets initiativ av att fira förintelsens minnesdag i Rutan.

V debatterar hemsjukvård

Webbtidningen värnamo.nu publicerar vår debattartikel om konsekvenserna av Alliansens oansvariga sjukvårdspolitik i kommunen.

Vänsterpartiet röstar emot hemsjukvardstaxa

Webbtidningen värnamo.nu rapporterar om våra inlägg och röster i Kommunfullmäktige. Tack vare våra röster lyckades vi tillsammans med MP och S stoppa hemsjukvardstaxor i Värnamo Kommun.

Protestaktion i Värnamo

Webbtidningen värnamo.nu rapporterar om vår protestaktion på flera ställen i Värnamo

Protest på Vråen bibliotek

Webbtidningen värnamo.nu rapporterar om vår protestaktion på gamla Vråen biblioteks lokalen

Protest i "Rutan"

Webbtidningen värnamo.nu rapporterar om vår protestaktion på "Rutan" på Flanadentorget

Höstupptakt i Värnamo

Webbtidningarna värnamo.nu och skillingaryd.nu rapporterar om att Värnamo blev besökt av Sveriges Riksdags Andre Vice Talman Lotta Johnsson Fornarve och Riksdags ledamot Ciczie Weidby i samband av att Folkets Park tog emot Höstupptaktens firandet för hela länet.

Kommunstyrelsen biföll Olsons (V) motion

Webbtidningen värnamo.nu rapporterar om bifall för Svante Olssons Kommunfullmäktige motion om att värna separationen mellan staten och kyrka i Värnamo kommun, som inte ännu var totalt genomförd.

Kyrkan och politiken skildes åt i kväll

Webbtidningen värnamo.nu pratar om Svante Olssons syn på Andakten innan kommunfullmäktige i Värnamo Kommun.

Paulas frågor om rasism till politikerna

Vår partiordförande uppmärksammas idag av webbtidningen Värnamo.nu pga en interpellation om det antirasistiska arbetet inom Värnamo kommun.

Ny Distriktsstyrelse

Tidningarna Värnamo.nu och Skillingaryd.nu skriver om DÅK 2019 och nämner Paula Dahlberg och João Figueiredo som medlemmar i Vänsterpartiets Distriktsstyrelsen 2019.

SENASTE INLÄGG

Ny styrelse 2022.

0
Ny styrelse 2022. Ledamot.Johnny Lavonen. Lennart Karlsson. Sekreterare David Kolström. Kassör Bjarne olsen och Ordförande Emina Dautovic.

Nu väljer Omsorgsnämnden att sälja ut personlig assistans!

0
Omsorgshaveri: Nu väljer ON att göra business av sköra människor som behöver personlig assistans. Detta är enbart ett politiskt/ideologiskt beslut. Det bästa svaret jag fick...

Uttalande om Förslag till Översiktsplan Värnamo 2035

0
Vänsterpartiet Värnamo har under medlemsmötet (öppet också till sympatisörer) analyserat Värnamo kommuns förslag till Översiktsplan. Planen har som avsikt att lägga grunden till hur...
- Hjälp oss att förändra världen -